• A Mi álmunk - Világbajnokság

    Magyarország legjobb csapataként lehetőségünk van elutazni Kínába. Támogasson minket, hogy álmunk teljesülhessen!

  • Tánciskolás beiratkozás 2018

    Ne maradj le Te se!

  • A menny csapatában

    Egyesületünk második táncosát vesztette el. Személyes beszámolók.

Hírek
Írta: Varga Dominik    2013. december 20. péntek, 13:59
Világbajnokság 2013

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a németországi Brémában a Latin Táncok Formációs Világbajnokságát. A versenyre 9 ország 16 csapata jutott ki - az adott országok 1-2. helyezett bajnokcsapatai. A Magyar Bajnokságon elért eredménye alapján Magyarországot a versenyen a zalaegerszegi GÁLA TE mellett a szombathelyi SAVARIA TSE képviselte, akik végül a 8.-ak lettek a 16 csapatos mezőnyben.

 

A csapat az idén készült új koreográfiájával - "Rainbow over the Paradise" - mutatkozott be a nemzetközi mezőnyben. Az elődöntőn nyújtott teljesítményüket a 7 tagú nemzetközi zsűriből  6 fő továbbjutó ponttal jutalmazta, így a fiatal versenyzők megérdemelten folytatták a versenyt a középdöntőben.

A középdöntő után már csak 6 csapat juthatott a döntőbe, de a savariás táncosokra méltán lehetünk büszkék, hiszen a verseny végén a világbajnoki 8. helyezést érte el a csapa.

A versenyzők egy életre szóló élménnyel  tértek haza, ahol máris egy újabb feladat előtt állnak, hiszen a Magyar Táncsport Szövetség Formációs Magyar Bajnokságának 2014. március 22-én  ők lesznek a házigazdái.

 

 

Felkészítő trénereik: Horváthné Berta Ágota, Dormán Andrea, Markus Sónyi, Horváth Viktor.
A csapat  tagjai: Bánó Edit, Csermelyi - Vörös Rózsa, Csermelyi- Vörös Lúcia, Dugmonits Dóra, Fuith Máté, Győrvári Flóra, Horváth Petra, Kovács Kinga, Kovács Martin, Kelemen Roland, Kendik Péter, Kövesdi Martin, Márk Angelika, Medics Rómeó, Pungor Bendegúz,  Rózsa Bálint, Tarczi Alexandra, Varga Dominik

A csapat világbajnoki utazását Szombathely város Önkormányzata és a MTASZ támogatta.

 

 

A döntőbe a két német és orosz, a litván és az egyik osztrák csapat táncolhatott. A világbajnoki címet a házigazda brémai csapat, a Grün Gold Club szerezte meg az orosz Vera Tyumen és a másik német, az Aachen-Düsseldorf vegyes formációja előtt.

Latin táncok Formációs világbajnoksága (16 induló):

1. Grün-Gold-Club Bremen (Németország)
2. Vera Tyumen Latin Team (Oroszország)
3. FG TSZ Aachen e.V./TD TSC Düsseldorf Rot-Weiß e.V. A-Team (Németország)
4. Zuvedra Klaipeda A (Litvánia)
5. DUET Perm (Oroszország)
6. HSV Zwölfaxing (Ausztria)
...

8-10. Savaria TSE (Magyarország)
8-10. Gála TE (Magyarország)

(Forrás: WDSF)

 

 

Kövessen minket!

Lépjen kapcsolatba velünk