Egyesület

SAVARIA TÁNCSPORT EGYESÜLET

 

SZOMBATHELY

1970-ben alakult meg a SAVARIA TÁNCKLUB, s ezzel az első lépéssel megszületett a mára 41 éves múlttal rendelkező SAVARIA TÁNCSPORT EGYESÜLET, mely 1996-tól működik sportegyesületként.

Az Egyesület fő koncepciója elsősorban a csoportos, ún. formációs koreográfiák készítése, amelynek magas szintű kivitelezéséhez jól képzett, elhivatott táncosok szükségesek.

Hatéves kortól egészen felnőtt korosztályig oktatunk és nevelünk táncosokat. 2004-től a megye 5 városában ( Körmend, Vasvár, Sárvár, Kőszeg, Szombathely ) tanítanak oktatóink alapfokú művészeti iskolai oktatás keretén belül, biztosítva ezzel a SAVARIA TSE utánpótlását.

Munkánk eredményességét igazolja, hogy az elmúlt évek alatt a SAVARIA TSE az ország LEGJOBB formációs tánccsoportjává vált, kiemelkedő eredményeivel beírta nevét a MAGYAR TÁNCSPORT történelemkönyvébe, világhírűvé téve ezzel a SAVARIA és SZOMBATHELY városának nevét.

 

KIMAGASLÓ EREDMÉNYEINK

A hazánkban egyedülálló módon a latin amerikai formációs táncok kategóriájában 17-szeres Magyar Bajnoki címmel büszkélkedhetünk. A bajnoki cím elnyerésével több éven keresztül kvalifikációt szereztünk és eredményesen részt vettünk Világ- és Európabajnokságokon, 97 óta minden évben a döntőbe jutottunk.

A Magyar Táncsport történetében IDSF versenyen a szombathelyi Savariának szólt először nemzeti himnuszunk 1998-ban az Európa Kupa győzelem után.

A szomszédos Ausztriából kilenc éven keresztül Egyesületünk hozta el az aranyérmet az AUSZTRIA OPEN nemzetközi versenyről, valamint több éven keresztül az első helyezés megszerzésével a DUNA MENTI ORSZÁGOK KUPÁJA is hozzánk került.

A hazánkkal szomszédos országokon kívül versenyeztünk már Litvániában, Norvégiában, Hollandiában, Svédországban, Fehéroroszországban, Csehországban, Franciaországban, Lengyelországban, Szerbiában és Németország számos nagyvárosában.

Az Egyesület táncosai a MAGYAR TÁNCSPORT hírnevét is elismertté tették nemzetközi eredményeikkel, hiszen a világ élvonalába küzdötték fel magukat.

Egyesületünk 2006 óta tagja a Modern Táncsportok Magyar és Nemzetközi Szövetségének is, ahol kezdetektől fogva minden évben latin karibi show formáció kategóriában magyar bajnok, illetve világbajnoki aranyérmes valamelyik csoportunk.

 

A kimagasló hazai és nemzetközi versenyeredmények számos jelentős hazai elismerést hoztak csapatunknak: háromszoros NÍVÓDÍJAS (’79, ’80, ’84), KIVÁLÓ EGYÜTTES (’85), SZOMBATHELY LEGJOBB SPORTCSAPATA címmel kitüntetett a SAVARIA TSE csapata.

2003-ban – a balett és néptánc kiváló képviselői mellett, MINT VERSENYTÁNCOSOK ELŐSZÖR – a Magyar Táncművészetért Alapítvány Kuratóriumától megkaptuk az EURO-PAS díjat. Ezt a díjat minden évben az a tánccsoport nyeri el, aki méltó módon képviseli hazánk táncművészetét külföldön is.

Táncos sikereink mellett Magyarország egyik legrégebbi hagyományokkal rendelkező versenytáncos rendezvényének, a SAVARIA NEMZETKÖZI TÁNCVERSENYNEK a szakmai lebonyolítását mi végezzük. E rendezvény nemcsak a közönség köreiben kedvelt, de mára kivívta a világ táncos szakembereinek elismerését is, s tetté Szombathelyt a tánc fővárosává.

Táncosaink a versenyzés mellett számos helyi, megyei és országos szintű rendezvényen színesítették bemutató műsoraikkal a különböző programokat. Show-műsoraink által nevünk ismerősen cseng már az országon kívül is, hiszen számos meghívásnak tettünk eleget Ausztriában, Németországban, Horvátországban, Svájcban, Olaszországban a rendezők és a közönség nagy megelégedésére.

 

Az idei év legnagyobb sikerének az áprilisában megrendezett Formációs Magyar Bajnokságon elért eredmények tekinthetők, hiszen az Egyesület junior és ifjúsági korosztályú párosai – akik méltóak az elődökhöz – nem találtak legyőzőre, mindkét csapat újabb Magyar Bajnoki címmel tért haza!

A 2011. évi siker a júniusban megrendezett IMFD Világbajnokságon folytatódott, ahol az ifjúsági csapat a SUMMER c. koreográfiával VB aranyérmet, míg a juniorok a Madagscar c. koreográfiával VB ezüstérmet nyertek.

Továbbra is fontosnak tartjuk a magyarországi formációs versenytáncsport népszerűsítését, Szombathely város, Vas megye, Magyarország hírnevének gazdagítását!

_________________________________________________________

Fontosabb adatok:

Az Egyesület székhelye: 9700 Szombathely, Március 15 tér 5.

Az Egyesület adószáma: 18885895-1-18

Az Egyesület bankszámlaszáma: ERSTE Bank 11996808-06201429

 

Kövessen minket!

Lépjen kapcsolatba velünk