• A Mi álmunk - Világbajnokság

    Magyarország legjobb csapataként lehetőségünk van elutazni Kínába. Támogasson minket, hogy álmunk teljesülhessen!

  • Tánciskolás beiratkozás 2018

    Ne maradj le Te se!

  • A menny csapatában

    Egyesületünk második táncosát vesztette el. Személyes beszámolók.

Hírek
Írta: Varga Dominik    2013. március 25. hétfő, 19:11
2 arany és 1 ezüst a Formációs Táncok Magyar Bajnokságán

Az idei Formációs Táncok Magyar Bajnoksága Miskolcon került megrendezésre, ahol a szombathelyi Savaria Táncsport Egyesület -hosszú idő után- ismét három csapattal mérette meg magát.

A rendezvényen az ország legjobb formációs tánccsoportjai mérték össze tudásukat standard, latin, társasági táncok, egyéni és csoportos kűr kategóriában. A Savaria TSE idén is címvédésre készült, így a versenyt megelőző edzések is ennek fényében teltek el.

A verseny helyszíne a miskolci Generali Aréna volt, ahol már sokszor került aranyérem a szombathelyi táncosok nyakába. A miskolciak nagy szeretettel várták az egyesületet, hiszen tudták, hogy milyen nagy célért küzdenek. A várt siker nem is maradt el.

Az egyesület legfiatalabb tagjai -akik még csak tavaly szeptember óta táncolnak együtt- gyermek korosztályban indultak. Hatalmas lendülettel és ügyességgel maguk mögé utasítva csapatokat a dobogó legfelső fokára állhattak. Koreográfiájuk címe: Rio

 


Az egyesület Junior korosztályú csapata a tavalyi magyar bajnoki címet érő Workout című koreográfiával indult el a versenyen. A formáció tagjai a lehető legjobb formájukat hozva bizonyították be ismét a zsűrinek, hogy valóban méltók a magyar bajnoki címhez, és ismét a megérdemelt aranyéremmel a nyakukban térhettek haza Szombathelyre.

 

 

A harmadik csapat pedig nem más, mint a Savaria TSE "A" csapata. 2008 után most, 2013-ban ismét eljött az idő, hogy az egyesület az Európa- illetve a Világ Bajnokságra való kijutásért harcoljon. A felnőttek egy teljesen új koreográfiával mutatkoztak be, amely a Rainbow over the Paradise (Szivárvány a Paradicsom felett) nevet kapta. A rengeteg munka és a kitartás meghozta az eredményt. A hosszú nap, és több kitűnő, de egyben kimerítő letáncolás után eljött az eredményhirdetés ideje. A Latin-mix Felnőtt "A-ligában" a Savaria TSE a második helyet szerezte meg. Ezzel teljesítette a kitűzött célját, hiszen kvalifikálta magát a májusi Európa Bajnokságra.

 

 

Hatalmas köszönet az edzőknek:
Horváthné Berta Ágota,
Dormán Andrea, Markus Sónyi, Horváth Dávid, Horváth Viktor

 

Kövessen minket!

Lépjen kapcsolatba velünk