• A Mi álmunk - Világbajnokság

    Magyarország legjobb csapataként lehetőségünk van elutazni Kínába. Támogasson minket, hogy álmunk teljesülhessen!

  • Tánciskolás beiratkozás 2018

    Ne maradj le Te se!

  • A menny csapatában

    Egyesületünk második táncosát vesztette el. Személyes beszámolók.

Hírek
Írta: Varga Dominik    2013. máj. 22. szerda, 10:18
Európa Bajnokság - Vilnius, Litvánia

A március 23-án megrendezett Formációs Táncok Magyar Bajnokságán Egyesületünk felnőtt csapata kvalifikációt szerzett arra, hogy a Latin Táncok Formációs Európa Bajnokságán képviselhesse hazánkat.

 

 

Az Európa Bajnokságot május 18-án Litvánia fővárosában, Vilniusban rendezték meg, ahogy nyolc ország 16 csapata mérte össze tudását. Magyarországot a szombathelyi Savaria TSE mellett, a zalaegerszegi Gála TE csapata képviselte. Egyesületünk a most elkészült új koreográfiájával, a Rainbow over the Paradise című formációval mutatkozott be.

 

 

A két formációs csapat autóbusszal együtt tette meg a csaknem 24 órás utat. A versenyzők szállásáról a helyi szervezők gondoskodtak. Mindkét egyesületet a Park Inn by Radisson szállodában helyezték el.

A verseny a több ezer embert befogadó Siemens Arenában zajlott. 13.00 órától került sor az elődöntőkre este 19.00 órától következett a középdöntő, majd a döntő.

Tizenöt, több éve a világ élvonalában táncoló csapat mellett kellett bemutatni tudásukat a többségben 18 év körüli táncosokból álló csapatnak, akik elődöntős teljesítményük alapján továbbjutottak a középdöntőbe. A nemzetközi zsűri értékelése alapján végül holtversenyben a 11-12. helyen végeztek a Savariás táncosok. Nem volt könnyű dolguk, de bebizonyították, hogy méltó utódok lehetnek.


A 2013-as Latin Formációs Európa Bajnokságot végül a litván Zuvedra csapata nyerte meg, megelőzve az orosz Vera Tyumen és a német Grün-Gold-Club Bremen csapatokat.

 

 

A verseny másnapján a szervezők jóvoltából egy 3 órás városnézésen vehettek részt a táncosok.

Hazaérkezéskor családtagok, táncostársak várták őket, hogy együtt ünnepeljék az érkezés utáni első perceket.

Köszönet a táncosoknak, az edzőknek (Horváthné Berta Ágota, Dormán Andrea, Markus Sónyi, Horváth Viktor), a szülőknek, az itthonról szurkoló magyaroknak, és az utazást támogató szponzoroknak.

 

Csapattagok:

Adorján Liza, Bánó Edit, Csermelyi-Vörös Lúcia, Csermelyi-Vörös Rózsa, Horváth Petra, Márk Angelika, Tarczi Alexandra, Varga Vivien, Böröndi Milán, Deáki Imre, Kelemen Roland, Kendik Péter, Kovács Martin, Kövesdi Martin, Michael Dávid, Rózsa Bálint, Varga Dominik

 

Kövessen minket!

Lépjen kapcsolatba velünk